Vodni filtri - naslovnica 1 Tablete Aquatabs

Aquatabs tablete za dezinfekcijo vode 167 mg

Aquatabs tablete za dezinfekcijo vode 167 mg
Aquatabs tablete za dezinfekcijo vode 167 mg
Model: 28-38
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 7,50€
Brez davka: 6,15€
Količina:  
   - ALI -   

Art.: 28-38         Aquatabs tablete za dezinfekcijo vode 167 mg                           

Država porekla: Irska   

Tablete za dezinfekcijo vode in delovnih površin Aquatabs 167 mg. V kompletu je 5 ploščic, vsaka vsebuje 10 tablet, skupno torej 50 tablet.                          

Navodilo za uporabo: Dodajte ustrezno število tablet in vodo dobro premešajte. V kolikor je vhodna voda motna oziroma onesnažena s sedimenti, jo predhodno prefiltriramo preko goste tkanine. Voda je uporabna za pitje po 30 minutah. Tako pripravljena voda ostane uporabna najmanj dva tedna.

Aquatabs 167 mg - dezinfekcija pitne vode - potrebno število tablet

Namen

Količina vode (l)

Manj onesnažena voda *

Bolj onesnažena voda **

Pitna voda

40

1

2

 

80

2

4

 

160

4

8

 

240

6

12

 

320

8

16

* - vodovod, izviri, vodnjaki, vrtine,    ** - površinske vode

 

Aquatabs 167 mg - dezinfekcija površin in predmetov - potrebno število tablet

Namen

Količina vode (l)

Število tablet

Dezinfekcija cevi in tankov

10

5

 

20

10

Gospodinjstvo - površine

1

1

 

2

2

 

5

5

Zdravstvo - površine

1

2

 

2

4

 

5

10

Zdravstvo – sterilno - instrumenti

1

10

Zdravstvo – sterilno - površine

1

10

Biocide uporabljajte varno in v skladu z navodili za uporabo.

 

Tehnični podatki:

Aktivna snov: Natrijev dikloroizocianurat NaDCC

Količina aktivne snovi: 167 mg na tableto

 

Opozorila: V stiku z vnetljivim materialom NaDCC lahko povzroči požar. V stiku s kislinami se sprošča strupen  plin. Draži oči in dihala. Vsebuje aktivno snov: troklozen natrij 485 g/kg.

Obvestila: Hraniti izven dosega otrok. Posodo hraniti na suhem. Če pride v oči, takoj izpirati z obilo vode in poiskati zdravniško pomoč. Ne vdihavati plinov, ki nastanejo ob požaru in/ali eksploziji.

Namen uporabe: Tablete so namenjene razkuževanju biološko onesnažene pitne vode. Učinkovite so proti cistam (Giardia), bakterijam in virusom, tako da je voda varna za pitje, umivanje zob, kuhanje in pranje sadja ter zelenjave. Voda po tretiranju ostane uporabna najmanj dva tedna, če se hrani v zaprti posodi. Pri redni uporabi dezinficirane vode je potrebno nadzirati nivo klora z reagentnimi trakovi za merjenje vsebnosti klora in pH vrednosti v vodi.

Tretirana voda se ne sme hraniti na soncu in v odprtih posodah; v nasprotnem primeru je potrebno vodo vsakodnevno tretirati in preverjati vsebnost prostega klora in pH vrednost.

POZOR: Klorove raztopine so jedke in jih ni primerno uporabljati na površinah, ki lahko rjavijo. Poleg tega klorove raztopine dražijo kožo in dihala. Če imate občutljivo kožo, uporabljajte rokavice ali druge pripomočke za omejitev stika s klorovo raztopino.

Prva pomoč: Stik z očmi: Oči sprati s tekočo vodo tudi pod vekami in poiskati zdravniško pomoč. Vdihavanje: Ponesrečenca odvesti na svež zrak in takoj poiskati zdravniško pomoč.

Zaužitje: Nikoli ne dajte ničesar v usta nezavestni osebi. Ne izzovite bruhanja. Poškodovancu dajte piti vodo, če je možno, tudi nekaj kozarcev mleka. Če pride do bruhanja spontano, držite dihalne poti odprte in dajte piti še več vode. V primeru zaužitja tablete poiščite zdravniško pomoč in pokažite etiketo ali embalažo.

Shranjevanje: Hranite le v originalni posodi, na suhem in hladnem mestu, kjer temperature ne presegajo 25oC. Posode naj bodo tesno zaprte in hranjene ločeno od nezdružljivih materialov. Shranjujte ločeno od vode.

Odstranjevanje: Tablete, ki jim je je potekel rok uporabnosti in kontaminirano embalažo oddajte pooblaščenemu zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov.

Rok uporabe in serijska številka: odtisnjena na embalaži.

  • Cosmetal (Italija)
  • Carbonit  (Nemčija)
  • General Ecology  (ZDA)
Spletna trgovina Tramontana navtika

 

Katalog filtrov za vodo Tramontana

 

VODOMATI - COOLERJI - VODNI BARI

Vodomati - coolerji - vodni bari

Idealni za javne ustanove, pisarne,

tovarne in delavnice

Cooler Connect